Basissaus

Basissaus (Sugo) 4 personen, 400 gr. pasta.

Ingrediënten:

  • 5 Eetlepels olijfolie
  • Teentje knoflook
  • Basilicum (vers)
  • 1 pot (500 ML) tomaten van A’ Maggiore (ambachtelijk geproduceerd)
  • zout en peper

Neem een hapjespan voor het maken van de saus.
Verwarm de olie en fruit de knoflook aan.
Voeg de pot tomaten toe, verse basilicum, zout en peper.
Breng het aan de kook.
Op het moment dat het kookt zet je het op een laag pitje en laat je het +/- 20 min sudderen.

Intussen kun je alvast een pan met water opzetten. Zodra het water kookt, voeg je er een beetje zout aan toe en de pasta. De pasta moet Al Dente zijn, dus beet gaar. Op het pak staat de kooktijd. Altijd eerst proeven of het daadwerkelijk de juiste garing heeft.
Pasta afgieten en bij de saus voegen.

De pasta is klaar en kan afgemaakt worden met een beetje geraspte Parmezaanse kaas (parmigiano reggiano).

Buon Appetito!!!!!